Vi vill använda spårningskakor för att förbättra din upplevelse.

Om tjänsten

Eduklips erbjuder korta utbildningsklipp – ett viktigt verktyg för lärare och elever för att kunna introducera, inspirera, förklara eller repetera något, även när tiden är knapp. Utbildningsklippen kan användas på en mängd olika sätt – låt dig inspireras!

  • Med vårt abonnemang får du tillgång till hundratals utbildningsklipp på cirka 3–6 min, att streama direkt i klassrummet eller hemma. Varje år tillkommer en mängd nya titlar.
  • Vi producerar, köper in och anpassar våra utbildningsklipp efter den svenska grundskolans behov. Det är lätt att söka och hitta rätt bland utbildningsklippen, och de har en tydlig koppling till den svenska läroplanen.
  • Nya utbildningsklipp har ett unikt elevmaterial, Klippkoll, som testar elevernas kunskaper. Pedagogerna har en separat Handledning med tips. Utvalda utbildningsklipp har färdiga Kahoot!
  • Alla utbildningsklipp har institutionella rättigheter och följer reglerna om upphovsrätt. Därför kan vi tyvärr inte erbjuda privatpersoner abonnemang.

Vi erbjuder skolor, kommuner och organisationer möjlighet:

  • Att teckna ett abonnemangsavtal* som ger pedagoger, elever/studenter och annan skolpersonal möjlighet att streama alla utbildningsklipp från Eduklips.

* Abonnemangsavtal erbjuds i första hand skolor och kommuner som saknar en fungerande AV-mediacentral.